Telefoon: 072 - 571 64 24

Marsmanstraat 8 - 10, Heerhugowaard

jan 31

Zorgverzekering

Fysiotherapie word vergoed vanuit de aanvullende verzekering van een zorgverzekering. Afhankelijk van de aanvullende verzekering word er een aantal behandelingen per jaar vergoed.

Er zijn verzekeringsmaatschappijen die een bepaald bedrag per jaar ter beschikking stellen voor fysiotherapie (of soms beweegzorg genoemd).
Ook zijn er verzekeringsmaatschappijen die een bepaald aantal behandelingen vergoeden per jaar of per indicatie.
In sommige gevallen kan een vaststaand aantal behandelingen gunstig uitpakken. Te denken valt dan aan behandelingen door een fysiotherapeut met een specialisatie of behandelingen aan huis uitgevoerd. Voor deze behandelingen geldt een toeslag en het jaarbedrag bestemt voor fysiotherapie zou dan eerder op kunnen zijn.

In Nederland hebben we een eigen risico van 375 euro per jaar. Dit heeft alleen te maken met basiszorg en heeft niks te maken met de fysiotherapie, aangezien dit uit de aanvullende verzekering word vergoed.

Er is alleen één uitzondering: bij een chronische indicatie (na een operatie of uw klacht staat op de lijst met chronische aandoeningen) worden de eerste 20 behandelingen vergoed uit uw aanvullende verzekering en vanaf behandeling 21 uit de basisverzekering. Vanaf behandeling 21 is de vergoeding onbeperkt, maar kan het zijn dat een gedeelte betaald word vanuit uw eigen risico. Bij onzekerheid kunnen we dit precies voor u uitzoeken.

U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om voor een chronische indicatie in aanmerking te komen.

Voorbeeld 1:
U krijgt van uw verzekeringsmaatschappij 400 euro per jaar voor fysiotherapie.
De behandeling is 29,00 euro, dus u krijgt 13,8 behandeling vergoed.

Voorbeeld 2:
U krijgt nog steeds 400 euro per jaar, maar nu heeft u een operatie ondergaan.
De eerste 20 behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering en pas vanaf de 21e behandeling word het vergoed door de basiszorg. De vergoeding bij een operatie is meestal voor een jaar vanaf de eerste behandeling.
U krijgt de eerste 13,8 behandelingen nu vergoed, moet er dan 6,2 zelf betalen en vanaf de 21e behandeling word alles weer vergoed tot een jaar na de eerste behandeling.

Er is een hoop onduidelijkheid over de vergoeding bij fysiotherapie. Bij onzekerheid of onduidelijkheid zoeken wij het precies voor u uit of kunt u altijd de zorgverzekeraar dit laten uitzoeken.

No comments yet.

Add a comment