Telefoon: 072 - 571 64 24

Marsmanstraat 8 - 10, Heerhugowaard

Specialisaties

De fysiotherapie praktijk Daniel Zondervan in Heerhugowaard heeft verschillende specialisaties.

 

Fascia Integratie Therapie (Fasciatherapie)

Een nieuw fysiotherapeutisch behandelconcept Fascia Integratie Therapie (Fasciatherapie) Fasciatherapie is een relatief nieuwe behandelvorm wat valt binnen de fysiotherapie. Bij deze methode wordt er niet slechts gekeken naar het gebied van de klacht zelf, maar naar uw houding en beweging als geheel. De oorzaak van pijnklachten kan zich namelijk op een andere plaats bevinden dan […]

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van het menselijke bewegingsapparaat. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven pijn hebben en belemmerd worden bij het bewegen.
Naast de behandeling, die onder meer kan bestaan uit oefentherapie, mobiliserende therapie, massagetherapie, oedeemtherapie en dry needling, zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in, bijvoorbeeld bij het adviseren of begeleiden van patiënten.

Manuele therapie

Een manueel therapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en eventueel met manueel therapie behandelen van bewegingsbeperkingen in een gewricht met de daarbij behorende klachten.

Dry Needling

Wat is dry needling? Dry needling is een nieuwere behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. Dry needling: niet hetzelfde als acupunctuur. Bij […]

072 - 571 64 24


...of laat een bericht achter via het formulier: